Zaterdag 5 november 2011: Fietsen en een oud kerkhof (Roeselare)

Wat hebben een fiets en een oud kerkhof nu met elkaar te maken. 
Misschien is er toch een link !?

Met deze vraag trokken we die zaterdagmorgen op stap.  Eerst een interessante uitleg over de geschiedenis van de fiets, gevolgd met een uitleg rond de wielericonen die ons Vlaamse landje kent of gekend heeft.

Na de picknick wandelden we in de richting van het Oud kerkhof van Roeselare, waar een gids ons stond op te wachten.  Eerst wat geschiedenis rond het ontstaan van het Kerkhof gevolgd door een bezoek aan de militaire kerkhoven.

We verlaten het militaire gedeelte om ons te wanen in en rond de burgerlijke graven.  Sommige graven waren echte kapellen de een al bombastischer dan de andere. 
Vermits Allerheiligen juist voorbij was, waren sommige graven versierd met een zee van bloemen.  Blijkbaar is het daar de gewoonte dat de ene familie de andere familie de loef wilt afsteken met om ter meest bloemen.  De gids was nog niet helemaal klaar met zijn verhaal of er kwam al een controleur of spion of hoe je ze noemen wil zogezegd toevallig het kerkhof op gewandeld.  Raar volkje blijkbaar die inwoners van Roeselare.

Vermits het nog wat vroeg was en weerom prachtig weer werd er nog een een korte lus wandeling gemaakt door het geitenpark en langs het kleine en grote bassin van Roeselare.