6 maart 2011 - Turnhout

VOORWOORD.

Vrienden,

De gemeente Ravels viert op 6 maart 2011 volop carnaval. In deelgemeente Weelde is er de ganse dag verkeershinder omwille van de kindercarnavalstoet. De gids heeft me op vrijdag 25 februari afgeraden om de rondleiding te laten doorgaan zoals aanvankelijk voorzien.
Op dat moment had ik, behalve mezelf, maar drie inschrijvingen.

Derhalve leek het aangewezen om het dagje in Ravels en Weelde nu niet te weerhouden. Eventueel kan dit in volgend werkjaar opnieuw worden ingepland, maar dan niet met carnaval.

ALTERNATIEF PROGRAMMA.

In de stadskrant van Turnhout viel mijn oog op een aankondiging voor een themawandeling vanwege de dienst toerisme: “Turnhout ontdekken door Nederlandse ogen”.
Het voordeel van zulke themawandeling is dat het niet nodig is om op voorhand in te schrijven. Men komt gewoon op het aangekondigde uur naar de vertrekplaats en betaalt ter plaatse. Het leek me dan ook een zeer valabel alternatief om als last-minute in te plannen.

In de voormiddag had ik een korte natuurwandeling voorzien.

Mits het nodige kunst- en vliegwerk ben ik erin geslaagd om alle geïnteresseerden tijdig te verwittigen van het aangepaste programma.
Ik wil iedereen, die pas in de laatste week beslist om naar een activiteit te gaan, aanraden om de organisator telefonisch te contacteren.

VERSLAG

Omstreeks half elf beginnen we aan een luswandeling van zo'n vijf kilometer. We passeren enkele verborgen stukjes natuurgebied, waarvan ikzelf als geboren en getogen Turnhoutenaar het bestaan niet kende.

's Middags, bij het nuttigen van onze picknick, genieten we op het terras van manege “de Casteleyn” van een bij momenten zalig voorjaarszonnetje.

's Namiddags sluiten we ons aan bij de themawandeling, waar uiteindelijk een goede veertig personen in geïnteresseerd bleken.

Tom Bols