10 en 11 september 2011 - Weekend in Limburg Hex, Tongeren

In het weekend van 10 op 11 september ben ik voor de eerste keer met een dertien tal leden van de plus 23 groep op weekend geweest in de provincie Limburg. We hadden het geluk het prachtige zonnige weer mee te hebben. We hadden afgesproken in het Kasteel van Hex te Heers. Ik vind Limburg een prachtige natuurlijke omgeving met veel natuur rondom. In kasteel Hex hebben we een aantal rondleidingen gekregen in de prachtige tuinen. Er was een planten- en bloemenmarkt aan de gang. Er was daar een grote rozentuin aangelegd, een plaats voor elke natuurliefhebber en tuinier. Een echte aanrader dus! 

Nadat wij gezellig samen iets hadden gedronken zijn we met zijn allen nog een wandeling gaan maken in die prachtige natuurlijke omgeving. Tegen de vooravond zijn we dan met de auto naar Tongeren vertrokken naar de jeugdherberg de Beijaard. Het was een enorme drukte in Tongeren aangezien het ook Kermis was in de buurt. Gelukkig hadden we snel een parkeerplaats gevonden. De kamers in de jeugdherberg vielen best mee. Er was wel een groep Schotten die nogal luidruchtig de gang van de herberg binnen kwamen. Die mannen zijn gewoonlijk stevige drinkers.  Nadat iedereen zijn koffers had neergezet en zich verfrist had zijn we met zijn allen op zoek gegaan naar een plaats waar we gezellig konden eten. Na wat zoeken vonden wij een plaatsje bij een plaatselijke Italiaan. Die mevrouw die daar werkte was zo vriendelijk voor ons om dankzij de enorme drukte een plaats voor ons allen vrij te maken. De sfeer was gemoedelijk. Nadien zijn we over de kermis getrokken en werden wij getrakteerd op een spektakel van vuurwerk, het leek wel opeens nieuwjaar aan te voelen. Vandaar zijn we dan met zijn allen naar de Beijaard gegaan waar we nog gezellig iets hebben gedronken in de bar. Ondanks het lawaai van de kermis ben ik toch als een blok in slaap gevallen. Ik was dan ook goed uitgeslapen voor de volgende dag. 

Nadat wij gezellig samen ontbeten hadden zijn we eerst over de antiek rommelmarkt getrokken. In aansluiting hebben wij een rondleiding gekregen over de stad van Tongeren. Ik was verbaasd hoe deze oude stad verbonden is geweest met het Romeinse rijk. In de rondleiding werd ons vooral de "conflicten" duidelijk, dat zijn de contrasten die aangebracht zijn in de stad, de contrasten tussen oud en modern die men in Tongeren bij elkaar gebracht heeft. Ik was ook wel verrast dat het Assisenhof van Hasselt in Tongeren gevestigd is.
Na die rondleiding zijn verschillende mensen verschillende wegen opgegaan. Een deel is naar het Romeins museum gegaan, sommigen elders en ik ben met Annemie de processie gevold ter ere van de kermis tot in de Kerk. Nadien hebben wij dan de eucharistie gevierd. Ik was erg tevreden dat ik toch naar de Mis ben kunnen gaan, dankzij Annemie! 

Op het einde zijn we met zijn allen op restaurant gegaan. De sfeer was weer erg gemoedelijk en gezellig. Ik vond het een aangename, eerste ontmoeting met plus 23. Ik wil allen danken voor de organisatie, en iedereen die erbij was, jullie hebben het samen gezellig gemaakt. Ik hoop dat wij elkaar terug zullen zien. Een hartelijke groet en tot later,

Michel