21 augustus 2011 - Op de fiets voor de smulpapenroute in Vosselaar, Beerse en Gierle

… met Johan, Patrick D, Patrick V, Patrice en Christine, Jan, Griet, Tom en Sabine.

Bij het opstaan een spetterend onweer, maar bij de start een ontluikend zonnetje en verrassend, voor de rest van de dag mooi weer, even een spetter op een dranktentje en verder geen onweer.
Wij startten reeds op een gezapig tempo van ongeveer 14 km/u en na amper 3 km werden wij reeds getrakteerd op een appelcakeje in den Eik in Gierle en natuurlijk namen we daar dan ook een drankje bij.
De route moest hier en daar wel bijgestuurd worden, want ofwel was het jaarlijks verlof dat we te lezen kregen ofwel was het op zondag gesloten.
Zo misten we onze erotische chocolade, waar we allen zo naar uitkeken, in de ambachtelijke chocolaterie, Artichoc.
Rond de middag gingen wij naar ’t hamsterke in Beerse een smoske eten, maar als je dacht dat dit een mini hamsterbroodje zou zijn, zat je er dik naast. En dik is het woord!  Wij aten ons buikje serieus rond en smosten erop los, want ons half stokbrood was rijkelijk met mayonaise belegd met alle gevolgen van dien.
Wat verder in Beerse kwamen wij bij boer Jan, waar we uitvoerig onthaald werden door balkende ezels.  Daar konden we wat verfrissing krijgen, in het toch wel hete weer, met een ijsje en een drankje.  Tot onze verbazing hoorden wij ook een bronstig hert, maar bij nader toezien bleek dit een buurman te zijn die aan het boren was!!
Dan verder naar Vosselaar, waar enkele regenspetters ons ook wat verkoeling brachten. De bui zelf hadden wij geen last van gezien de feesttent van de kaffee De Lindekens waar wij een biertje konden drinken.  Daar werden onze oren even aangetast door de luide soundcheck van een bandje dat ’s avonds zou optreden.
Dan vertrokken we te voet naar Mokkamour waar we door een stuurse dienster bediend werden.  Zij wou per se onze adressen voor iets van de BTW, of anders geen pannenkoeken.
Dan maar verder genieten van onze fietstocht, waarbij Johan ons schitterend gidste.
Toch zakte hem de moed in de schoenen, doordat zijn band na verschillende keren oppompen toch wel helemaal plat stond.  Dan even twijfelen wat te doen.  Gelukkig hadden we een handige Harry ( Patrice ) die voor Johan een nieuwe band oplegde.
Dit duurde even, waardoor Patrick V. toch wel even zijn energie niet meer de baas kon en een paar toertjes ging rondrijden.
Allen goed en wel weer vertrekkensklaar kwamen we op een dood punt!!
Even van route gemist.  Dan de discussie van welke versnapering nog mee te pikken uit den overschot en dit bleek een portie kaas en salami in het danscafé Villa Fiesta in Lille te zijn.  We genoten er ook van een drankje om daarna terug naar onze auto’s door te fietsen.
Het was een heel geslaagde activiteit, waar sport en eten gecombineerd werden!

Patrick V en Sabine W