Zondag 27 november 2011: Op stap met Aster Berkhof in Rijkevorsel

Vandaag werden we ingewijd in het leven van Aster Berkhof. Via het museum en de mooie wandeling  kwamen we te weten dat hij ondertussen 91 jaar en 102 boeken heeft geschreven en ondanks zijn relatief rijkere jeugd het opnam en opneemt voor nationaal en internationaal onrecht en is ook altijd rechtlijnig gebleven in zijn gedachten. De mooie wandeling gaf een mooi beeld van de omgeving waar hij woonde en de plaatselijke industrie in Sint-Jozef(Rijkevorsel). Het was heel interessant. (Christian)

Het was niet enkel interessant meer te leren over aster Berkhof, welbekend van “Veel geluk, professor”, maar de herfstwandeling was heel erg ontspannen. (Marleen)

Het was een interessante en gezellige namiddag. Boeiend om meer te leren over het leven en oeuvre van Aster Berkhof, gecombineerd met een mooie wandeling en een gezellig etentje. (Greet)

Oef, het weer zag er dreigend uit, maar dit was maar schijn. Een gezellige wandeling met een vlotte babbel van mevrouw de gids. (Chris)

Aster Berkhof is een groot schrijver en respectabel man die weet wat het leven inhoudt en heilige huisjes niet spaart: moedig man! Ik heb een andere kijk gekregen van Sint-jozef (Rijkevorsel). Zeer goede en enthousiaste gids. Er was een warme ambiance in de groep. Bedankt, Jozef! (Wim)

Nadat we onze boterhammen met soep verorberd hadden in café “De waterkant” gingen we naar het museum. In het museum kregen we een boeiende rondleiding en konden we zijn werken bekijken. Er was ook een tijdelijke tentoonstelling van oude radio’s  en grammafoonspelers vanaf 1900. Na de wandeling sloten we de dag af met spek en eieren en spaghetti. We zijn heel wat te weten gekomen over het leven van Aster Berkhof. Bedankt, Jozef voor die toffe activiteit! (Johan)

Nu ken ik een beetje meer over de schrijver. Ik heb bewondering voor hem omdat hij over verschillende dingen schrijft en rechtuit zijn mening zegt. De streek vind ik heel speciaal omdat er heel veel dingen van vroeger te zien zijn. (Sabrina)

Een schrijver vol met levenservaring…Een boeiend museum met een pracht van een natuurwandeling (een voorproefje voor Noorwegen?)en een supergezellige en goedkope taverne. Bedankt, Jozef! (Paul)

Leuk om over een klinkende naam (waar ik eigenlijk niets van af wist) wat meer te weten te komen. Ik vond zijn portret heel sprekend. Onze gids op de wandeling was ook heel interessant omdat ze uit eigen ervaring spak. Lekker en gezellig eten! (Odi)

Waar de tijd bleef stille staan…en de prijzen ook. (Tom)

Vandaag ontdekt dat Jozef toch wel zijn eigen dorp heeft: Sint-Jozef. Ik heb tijdens de avondmaaltijd aangesloten. Geen spijt van. Gezellige sfeer! (Bruno)