Zaterdag en Zondag 29 en 30 oktober 2011: Herfstweekend in Picardisch Wallonië
Een mix van natuur, cultuur en geschiedenis

Het was een prachtig herfstweekend met zomerse temperaturen.  Een bezoek aan de woudhalte was echt de moeite waard, leerrijk en plezant.
Waalse Picardiers zijn blijkbaar niet zo trouw aan hun woord, want het café waar we gingen picknicken was gesloten, dan maar van de een naar de ander tot wij het terras mochten gebruiken achter een restaurant.  Het was er echt gezellig spraakverwarringen en misverstanden waar genoeg om voor de rest van het weekend de sfeer erin te houden hé, Marjolein ?!


Na middag volgde er een rustige natuurwandeling want een bezoek aan de basiliek van Bon Secours was ons blijkbaar niet gegund, geen gids voorhanden, een gesloten kerkdeur en een eucharistieviering die later op de avond bezig was verhinderde ons om de basiliek te bezoeken.
Dan maar naar Doornik om in te checken in de jeugdherberg.  Na het avondmaal volgde een wandeling in het centrum van Doornik en zochten we een terras op aan de Schelde.  Kun je je dit inbeelden dat je op het einde van oktober nog tot 10 – 11 uur kan zitten keuvelen op een terras ?
Gelukkig mochten we een uur langer slapen zodat de meesten toch fit waren om aan de zoektocht te beginnen.  De film over Doornik werd afgelast wegens brandalarm.

Dus dan konden we vroeger starten aan de fotozoektocht.  Voor sommigen verschrikkelijk moeilijk en voor de andere een fluitje van een cent.  Na de wandeling werd nog het belfort beklommen.  Met boven een wijds uitzicht.  Zoals gewoonlijk werd het weekend af gesloten met een snack.