Zomerreis 2011 - De Duitse Waddenzee

Een hele leuke ontspannen vakantie.  We hebben veel mooie dingen gezien met voldoende afwisseling tussen cultuur en natuur.  Kortom de Duitse Waddenkust is zeer mooi. (Marjolein en Diego)

Leuke wandelingen en mooie natuur in Hamburg Hallig, van St. Peter-Bad door de duinen naar St. Peter Ording en terug over het strand naar St. Peter Bôhl. Tof zwemduikje samen met Kris en Inge in St. Peter Bad. ( Katrien)

Een reis waar natuur en cultuur elkaar in evenwicht hielden.

De reis was heel leuk, met die vele schapen en schattige zeehondjes.  Wij hebben hele mooie wandelingen gemaakt met super lieve mensen. Ik was heel fier omdat ik ook een stukje van het verhaal mocht lezen tijdens de toffe bezinning.
En het eten, dat was toch zo lekker ! ( Lies)

Een aangename vakantie met enkele mooie  uitstappen.  Het was een leuke ervaring om met +23 eens mee te reizen. (Wim B.)

Het was een aangename reis met vele nieuwe ontmoetingen. De streek was prachtig en de sfeer was machtig.
Dank u wel Anne en Philippe voor de organisatie van de reis. ( Wim A.)

Het was een mooie reis en we zijn er overal veilig geraakt.

Over het algemeen een zeer rustige reis.  Gevarieerde natuur met weiden tot aan de zee, wanend misschien in Engeland maar toch was het Noord-Duitsland.  Met bezoeken aan haventjes, de Oostzee enz.  We hadden een goede chauffeur, rijvaardig, vriendelijk, …  kortom gewoon prachtig.  Toch nog totaal anders dan in België. 

Er was ook heel veel plezier in de groep. Een goede jeugdherberg met een buitenschaakbord aan waar onze chauffeur en enkele +23 leden heel veel plezier aan beleefd hebben.

En als afsluiter de laatste dag, de mooiste dag de boottocht naar Föhr, een belevenis op zich.  Heel rustig met in de verte mini eilandjes.  Ook de inscheping en uitscheping van wagens en fietsen was een ervaring apart.  Een prachtig bezoek aan Wyk op het eiland, weg van het vaste land.  Het was zeker de moeite om de boot te nemen. ( Myriam)

Het was een mooie reis waarop we weer veel gezien hebben. Gewandeld, gevaren, enz… het was echt een gevarieerd programma.  We hebben geluk gehad met het weer.

Een heel afwisselende reis, waar we een variatie van kusten gezien hebben, zandstranden, grasstrand, dijken, wadden en zelfs de Oostzee.  Ook een bezoek aan de Vikingen was wel de moeite waard, museum, Viking dorp en het toneel.  De verschillende steden in deze streek waren ook de moeite.  En de vuurtoren hebben we wel 5 keer gefotografeerd. De groep vond ik goed, de sfeer was gezellig. ( Kris V.D.K.)

Enkele sfeerbeelden :


 

 

 

 

 

 

 

Ook dit jaar bleek onze reis weer een schot in de roos.  Niet te warm en niet tekoud, niet te nat en niet te winderig.  De nieuwe leden die mee waren voelden zich heel goed thuis in de groep.  We waren te gast  in een hele gastvrije jeugdherberg met zeer vriendelijke verantwoordelijken .
Kortom het was een zeer gezellige vakantie.  Hartelijke dank voor jullie attenties.

In 2012 geven wij de fakkel door aan Jozef met Noorwegen als reisbestemming. 
In 2013 organiseren wij dan een reis naar Bretagne.

                                                                                                                                  Philippe en Anne