Zomerreis 2009 - Zwarte Woud (Duitsland)

De +23 reis naar het Zwarte Woud heeft ons de mooiste plaatsen en dingen laten zien waaronder de Titisee, Bokrijk op zijn Duits, de watervallen van Triberg en Todtnau, de Feldberg, de Wutachschluss, de kerken van St.Blasien en Bad Sackingen (mooie barokke kerk),…. Verder waren we prima gelogeerd en hebben we bijna iedere avond kunnen zwemmen in ons eigen zwembad.
Kortom een fijne reis om mee te maken.

Verrassende plaatsen zoals de Feldberg met op en rond de hellingen planten die in het wild groeien en bij ons in onze tuin.
Ook de watervallen zijn bijzonder mooi zoals de waterval van Triberg, de Wutachschluss en de waterval van Aftersteg.
Goed verblijf in de jeugdherberg, lekker eten en genoeg voor iedereen.
Myriam

Een prachtige, ontspannen reis met veel mooie natuur.
Kris

Ik vond alles en iedereen zo leuk op de reis en dank je wel voor mijn cadeautje.
Lies

De weergoden waren ons ook dit jaar goedgezind.  Sommige dagen waren zelfs tropisch warm.  Elk wandelpad bood een ander (panoramisch) uitzicht.  Watervallen, rotspartijen, bossen in overvloed, weiden…. Aan afwisseling geen gebrek.  Een bezoek aan een glasblazerij, een openluchtmuseum, de stad Freiburg… leerde ons het één en ander over de streek. Door het proeven van de Schwarzwald- en andere taarten schaafden we onze culinaire kennis bij.  Met een tas koffie uiteraard !
Met dank aan Anne en Philippe voor het organiseren van deze reis.
Karen

Ik sluit mij aan bij het geen Karen schreef.
Dank ook aan de mensen die mij geholpen hebben wanneer ik het moeilijk had om te dalen.
ADV

Een prachtige reis met afwisseling van cultuur en natuur. De natuur doet je leren genieten van kleine dingen, ik ben ervan verbaasd hoe prachtig de natuur is met mooie watervallen, watergordijnen,…. We konden ook genieten van een terrasje en een babbel.  Zelfs de bergwandelingen boeiden me.  In het zwembad amuseerden we ons met een partij frisbee spelen, daar speelden de mannen tegen de vrouwen. Bedankt voor de organisatie.
Marjolein

De reis was voor mij een echte ontspanning.  De hoogste toppen worden door iedereen getrotseerd dankzij onze moedige samenwerking. In de jeugdherberg was men zeer gastvrij.  Het eten was lekker, er was een zwembad en natuurlijk smulden we de lekkere Kirschtorte op de vele terrasjes langs de weg.  De omgeving was prachtig en het gezelschap fantastisch.
Dank aan Anne en Philippe voor de organisatie van de reis.
Wim

Het was een mooie toffe reis, soms echt warm, mooie wandelingen gemaakt, terrasjes gedaan, gelachen, enz.  De groep was niet al te groot en dat is wel plezant.
Marleen

Stevig gewandeld. Freez-bee zwemmen ’s avonds.  Kirzchentorte als verrassing.
Enfin, batterijen weer opgeladen.
Bruno

De reis naar het Zwarte woud…. Maanden keek ik er naar uit.
Een ideale combinatie van natuur om tot rust te komen, cultuur en sport ; zelfs om uit je bed te komen was het een sport op zich. 
Nu neem ik met leuke herinneringen afscheid van de reis naar het Zwarte Woud.  
Annelies

Enkele sfeerbeelden:

Dit jaar hebben wij weer kunnen genieten van een prachtige reis.  Alles zat gewoon mee, de groep, het weer, de buschauffeur, de jeugdherberg enz.  Zelfs voor ons, organisatoren was het echt een ontspannende reis. Dank-je-wel aan iedereen voor jullie medewerking, jullie hulp aan iedereen, jullie gezelligheid, het lachen… kortom het heeft ons echt deugd gedaan.

In 2010 geven wij de fakkel door aan Jozef voor een reis naar Polen.

Voor 2011 proberen wij er weer een mooie reis van te maken naar de Duitse & Deense Waddenzee.

Philippe en Anne